Известие

Collapse
No announcement yet.

помощ за имобилайзер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
    Днес напръсках и двете букси излизащи от имобилайзера и цял ден не съм имал проблеми! Дано всичко е наред! Мерси колега!
    Хубаво е, когато не трепериш всеки път ще запали ли, няма ли да запали , аз съм правил процедурата два пъти.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

А ако си стегнете малко пиновете на женската букса,ще забравите за проблема завинаги
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

с една отвертчица ги стягам всички проблемни букси, даже преди 5 минути стягах на бойлера клемите- с клещи

Comment

Такааа,да споделя и аз за този проблем с имото,днес на няколко пъти неискаше да запали и ключа на таблото си свети.Свалих кората под волана и размърдах въпросната букса на тази кутия ,колата почна да пали допреди малко,пак размърдване на буксата и пак запали.
          Утре ще я сваля,но да търся ли с самата кутия студени споики или само да почистя буксата и напръскам с контактен спреи?

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
            Такааа,да споделя и аз за този проблем с имото,днес на няколко пъти неискаше да запали и ключа на таблото си свети.Свалих кората под волана и размърдах въпросната букса на тази кутия ,колата почна да пали допреди малко,пак размърдване на буксата и пак запали.
            Утре ще я сваля,но да търся ли с самата кутия студени споики или само да почистя буксата и напръскам с контактен спреи?
            Според мен е само буксата, гледах за студени спойки с една лупа и нищо нередно не видях

Comment

Ок утре ще се занимавам с това и вечерта ще споделя резултата.

Comment

Днес свалих кутията на имото и както беше написал Лорда невидях студени споики,почистих буксата и при връщането на кутията и при опита ми да върна буксата на място ми направи впечатление че кабела е оплетен и нещо го дърпа.При смяната на педала на газта явно е станало мазало,прекарах го откъдето трябва и се освободи,дано да се е оправил проблема след напръскването с контактен спреи и прекарването на кабела откъдето трябва.Мисля,че е бил под напън и е било само въпрос на време да се подмъкне.

Comment

Колеги този имобилайзер пак ме захапа, отново започна да прави проблеми! Мисля да го махам, тук в Русе някой знае ли евентуално къде се занимават с такива работи!
                  Alfa 166jtd,1999

Comment

Пробвай следното - когато направи проблема изгаси контакта, извади буксата със захранването на имобилайзера, дай контакт и тогава я включи. След това върни контакта. Доста пъти помага.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колеги, възможно ли е самия ключ да е износен и от там да идват проблемите. Защото ключа ми е доста износен!
                      Alfa 166jtd,1999

Comment

Не мисля, че механичното износване оказва влияние. В крайна сметка работата на имото зависи от радиовръзката между антената около патрона и транспондерния чип вътре под пластмасовите капаци на ключа.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Да продължа темата, отидох при едни пичове за имобилайзера! Оставих я при тях да го махат, след около два, три часа ми се обадиха да ида да я взема, отивам те ми казват, че имобилайзера си работил без проблем, оказало се някакво реле което подавало ток на имобилайзера в момента на подаване на контакт доколкото разбрах, сега всичко е наред! Само не разбрах къде стои това проклето реле!
                          Alfa 166jtd,1999

Comment

Само екотроник може да ни светне, защото е важно

Comment

Няма отделно реле. Захранването на имото се осигурява от два предпазителя в таблото под волана:

F16 и F20

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами не знам, казаха ми, че било някакво реле което не подавало ток всеки път, или аз не съм разбрал нещо! Да не би да е свързано с контактния ключ, защото ми казаха, че първо се съмнявали в клемореда!
                                Last edited by Megadet; d.m.y г., 20:40.
                                Alfa 166jtd,1999

Comment

Working...
                                X